18 Mayıs 2010 Salı

Patlıcanlı Saksı Kebabı

3 kişilik
Malzemeler
3 adet patlıcan
1 tatlı kaşığı tere yağı
1 kg kuş başı kuzu eti
1 adet doğranmış havuç
Yarım su bardağı bezelye
bir kac adet karabiber
1 dişdövülmüş sarımsak
1 adet defne yaprağı
2 adet maydanoz sağı
Fesleğen tuz
1 çay kaşığı kekik
1 adet domates
Kızarmtak için sıvı yağ

Sıvı yağı kızdırıp patlıcanları içime atın kızarttıktan sonra ortadan ikiye ayırın Tereyağını eritin.eTLERİ YAĞA ALIP KAVURUN havucu ilave edin.baharatları ve tızı ekleyin havuıçlar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın patlıcanların içimi oyup harcı doldurun.Üzerine kekik serpim domates dilimleyip patlıcanların üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirim.Fırından alığ üzerine bezelye serpip servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder