12 Mayıs 2010 Çarşamba

Kabak Yemeği Tarifi

Malzemeler:

5 adet orta boy kabak,
dışı bıçakla incecik kazınacak
2 adet kırmızı domates
2 adet orta boy kuru soğan
1 demet dereotu,
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
tuz

Hazırlanışı:

Bir tencereye soğanlar ince kıyılarak zeytinyağı ile birlikte koyulur, üstüne kabaklar boylamasına dörde bölünerek kuşbaşı doğranırak ilave edilir, kabukları soyulmuş domatesler minik minik kabakların üstüne doranır, en üste 1 kaşık salça ve tuz konarak karıştırılmadan kısık ateşte 20dk. pişmeye bırakılır, piştikten sonra hafifçe karıştırılır ve dereotları doğranarak servis yapılır, afiyet şeker olsun hepinize :)

Peygamber efendimizin en sevdiği yemek Olan kabka yemeği prtoein ve vitamin bakımından çok zengindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder