20 Mayıs 2010 Perşembe

Çerkez Tavuğu Tarifi

Malzemeler
1 adet tavuk
2 dilim ekmek içi
3 su bardağı ceviz içi
Kâfi miktarda kırmızı biber ve tuz.

Yapılışı:
1.Temzilenmiş yıkanmış bir tavuk üzerine basacak kadar su ile tuzu da katılarak haşlanır suyundan çıkarılır bir tarafa konur.
2.Üç su bardağı ceviz içi bir defa et makinesinden geçirilir.bir kahve kaşığı kırmızı biber ve yeterince tuz ilave edilir.Cok hadif ateşte tahta bir kaşıkla yoğrulur.Yağı çıkmaya başlayınca bir kaşık tavuk suyu katılır,karıştırılır yine bir kaşık tavuk suyu konur karıştırılır.Bir tülbentten süzülerek yağı alınır.
3.Kalan cevizlere ıslanmış sıkılmış ekmek içi karıştırılır.Ekmekle ceviz tekrar makineden geçirilir.Tavuk suyu ilave edilir.Telle karıştırılır.istenilen koyulıkta bir salça elde edilir.
4.Bir tarafa bırakılan tavık kemiklerinden ayrılır elle didilir.Bir tabağa konur. Üzerine hazırlanan ceviz salçasınının yarısı dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder