14 Mayıs 2010 Cuma

Kuru Kabak Dolması Tarifi

Malzemeler:
250 gr yağlı kıyma
20 adet kuru kabak
1 çay bardağı pirin.
3 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz

Sosu İçin:
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı nane
4 diş sarımsak

Hazırlanışı:Kabakların üstünü kapatacak kadar su koyup 1 saat bekletin Makarna haşlar gibi 10 dakika haşlaryın.Süzüp bekleetin
Sosu için;Sıvı yağ ve biber salçasını ateşe koyun 2-3 dakika karştırın.Dövülmüş sarımsak nane ve 2 bardak su koyup 10 dakika kaynatın.
Soğanları zar şeklinde doğrayın . Karabiber ve tuzla ovup kıymaya ilave edin Pirinçleri yıkayın.Kıymamya haşlanmış nohut pirinç margarin domates salçası biber salçası ve nar ekşisi ilave edin . Karıştırıp dolmaların içini doldurun.Dolmaların ağız kısımları yukarı gelecek şekilde tencereye dizin.Üstüne 3 bardak su koyup kısık ateşte 30 dakika pişirin.Sosu ilave edip 10 dakika kaynatın.Sarımsaklı yoğurtla servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder