15 Mayıs 2010 Cumartesi

Köfteli Terbiyeli Kereviz Tarifi

ALTI KİŞİLİK                     Hazırlama:20 DAKİKA           PİŞİRME:25 DK               

Malzemeler:

200gr kıyma

3 adet  kereviz

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı pirin.

1 yemek kaşığı margarin

1yemek kaşığı un

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Terbiyesi İçin:

1 yemek kaşığı un

1 limonun suyu

1 yumurta

Püf NoKTaSı:

Kerevizlerin kararmaması için limon suyunda bekletin


Hazırlanışı:Kerevizlerin kabuklarını sıoyun Küp şeklinde doğrayıp limonlu suda bekletin . Kıymanın içine rendelenmiş soğan pirinç karabiber ve tuz atığ yoğurun.Yuvarlak köfteleri una bulayın Kaynayan 8 bardak suya kereviz ve köfteleri atın tuz ilave edip 10 dakka kaynatın.Ocağın altını kapatın.

Küçük bir kapta yumurta sarısı ve 1 limon suyunu çırpın.

Yavaş yavaş un ekleyim çırpaya devam edin.Terbiyenin kesilmemesi için çırbanın suyundan 1 kepçeyi karışıma ekleyin. Ocağın altını açarak 10 dk kaynatın.Üzeri pul biberle kızdırılmış yağ döküp ervis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder