ALTI KİŞİLİK Hazırlama:20 DAKİKA PİŞİRME:25 DK
Malzemeler:
200gr kıyma
3 adet kereviz
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı pirin.
1 yemek kaşığı margarin
1yemek kaşığı un
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Terbiyesi İçin:
1 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
1 yumurta
Püf NoKTaSı:
Kerevizlerin kararmaması için limon suyunda bekletin
Hazırlanışı:Kerevizlerin kabuklarını sıoyun Küp şeklinde doğrayıp limonlu suda bekletin . Kıymanın içine rendelenmiş soğan pirinç karabiber ve tuz atığ yoğurun.Yuvarlak köfteleri una bulayın Kaynayan 8 bardak suya kereviz ve köfteleri atın tuz ilave edip 10 dakka kaynatın.Ocağın altını kapatın.
Küçük bir kapta yumurta sarısı ve 1 limon suyunu çırpın.
Yavaş yavaş un ekleyim çırpaya devam edin.Terbiyenin kesilmemesi için çırbanın suyundan 1 kepçeyi karışıma ekleyin. Ocağın altını açarak 10 dk kaynatın.Üzeri pul biberle kızdırılmış yağ döküp ervis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder