ilk bahar ayının gelmesi ile çiçek açan ve mayıs ayının sonlarına doğru meyve tabaklarındaki yer alan ayva sulu ve ekşimsi dadı ile midemizde ayrı bir yer duduyor.Kompostasıda yaplabilen ayva soğuk kopmosu yendiği takdirde insan bedenini rahatlatıyor fakat artık bir deyim haline gelmiş ayvayı yedik sözcüğünün neden kullanıldıgınıda açıkliyim.Birranda çok fazla ayva yemekte boğazınız ile mideniz arasına bıçak ablanmış gibi bir etki yapar.o yüzden sakin akin yavaş yavaş az az ve efendice yenmesinde fayda vardır.
15 Mayıs 2010 Cumartesi
Ayva ve Ayvanın Faydaları
Ayvanın Faydaları: Mide ve bağırsakları güçlendirir. İshali kesmekte etkilidir, fakat kabızlığa neden olabilir. Karaciğer tembelliğini giderir. Kanı temizler. Çarpıntıya iyi gelir. Bronşit ve verem gibi akciğer hastalıklarına ve öksürüğe karşı yararlıdır. Gelişmekte olan çocuklar için, özelikle kemik gelişimi açısından faydalıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder