20 Nisan 2010 Salı

Şak Şuka Tarifi

Şak Şuka Tarifi


Şak Şuka Tarifi

MALZEMELER
-2 ADET PATLICAN
-1 ÇORBA KAŞIĞI TOZŞEKER
-3-4 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ
-3-4DİŞSARMISAK
-3 ADET SİVRİ BİBER
-2 ADET DOMATES
-250 GRAM SÜZME YOĞURT
-2-3 DAL MAYDANOZ,
-KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ
-TUZ

Hazırlanışı

Önce patlıcanları, tüm kabuklarını soyup, büyükçe fındık iriliğinde doğrayın. Patlıcanları tuzlu suda 30 dakika
bekletin. Daha sonra yıkayıp kurulayın. Patlıcanları kızgın sıvıyağda kızartıp, delikli kepçe ile yağlarını iyice süzerek geniş bir kaba alın. Üzerine şekerin yarısını serpip, bekletin. 3-4 çorba kaşığı sıvıyağda küçük doğranmış
sarımsakları hafifçe soteleyin. Sivri biberleri küçük küçük doğrayıp, bekletin. 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Ardından kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler pişene dek kavurun. Tuz
ve kalan şekeri ekleyerek, ateşten alın. Servis tabağına önce süzme yoğurdu yayın. Üzerine patlıcanları yerleştirin. Patlıcanların üzerine de domates sosunu gezdirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder