23 Nisan 2010 Cuma

Tarçının Faydaları

Tarçın ferahlık verir ve iştah açar. El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler. Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir. Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur. Cinsel isteği arttırır. Gaz söktürücüdür. Kötü kokuları, öksürüğü ve ishali keser. Vücut direncini arttırır. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır. Kan Şekerini dengeleyen Tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır.

Uzak doğudan gelen fakat kullandığımız alanlar itibariyle artık bizden biri haline gelen tarçın birçok tatlının en vazgeçilmez yoldaşlarından biridir.Genellikle sütlaç ve aşurede kullanılan tarçın daha birçok tatlıya eşlik etmektedir.

1 yorum: